Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Fener Balığı Tarifleri

Domatesli Norveç Fener Balığı

Fener Balığı, tüm vücudunun neredeyse yarısını kaplayan büyük kafasından kolayca ayırt edilebilir. Gelgitlerin (Med / Cezir) hakim olduğu sularda 600 metreye kadar olan derinliklerde yaşarlar.

4 KIŞILIK
 

  • 800 gr Fener Kuyruğu Fileto
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 20-30 Adet Taze Ispanak Yaprağı
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • DOMATES SOSU
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 8 Adet Kurutulmuş Domates
  • 1 Adet orta boy Domates
  • Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
 

Kurutulmuş domatesler ince kıyılır. Kabukları soyulan ve içi çıkarılan taze domates küp şeklinde doğranır. Domatesler zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılır. Fener filetoların üzerine tuz ve karabiber serpilerek yağlı tavada her iki yüzü kızarıncaya kadar çevrilerek pişirilir.
Ayrı bir tencereye dört su bardağı su, tereyağı ve tuz eklenir. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırılır. Taze ıspanak yaprakları da suya eklenerek kaynamaya bırakılır. Fener filetolar, suyu süzülen ıspanak yaprakları ve domates sosu ile servis edilir.

 

Ürün Kataloğumuz için tıklayın